Inloggen

Bijeenkomst Duurzaam InzetbaarheidsContract in het onderwijs: Bent u erbij?

Bijeenkomst Duurzaam InzetbaarheidsContract in het onderwijs: Bent u erbij? 

Afgelopen half jaar hebben wij 5 bijeenkomsten georganiseerd voor het onderwijs met dit thema. Er staan er nog twee op de planning, de eerstvolgende is donderdag 4 maart aanstaande. Online: van 13.30 – 15.30 uur. 

Doel van deze bijeenkomsten: In onderwijs speelt eigen risicodragerschap voor WW en WW-plus al bij VO, MBO, HBO en Universiteiten. Dit kun je voorkomen door een Duurzaam InzetbaarheidsContract af te sluiten zodat er een win-win situatie ontstaat. De werknemer kan onder begeleiding van RegioEffect gedurende een bepaalde periode op zoek gaan naar passende functie. Het betreft hier echt maatwerk in overleg met de onderwijsinstelling. Met name het gebruik maken van ons warme netwerk is hierbij een voordeel. Belangrijkste doel van de bijeenkomst: informatie overdracht (wat is een Duurzaam InzetbaarheidsContract, wat houdt het in, wat zijn de voor- en nadelen etc.). 

Win situatie onderwijs organisatie: Het eigen risicodragerschap wordt overgedragen aan RegioEffect. Je neemt afscheid van de medewerker, maar wel met een dienstverband van deze werknemer bij RegioEffect. Onderwijs organisatie betaalt geen WW en WW-plus, contract dient altijd langer dan 6 maanden te zijn.

Win situatie werknemer: Hij/zij krijgt contract voor bepaalde tijd bij RegioEffect. Tijdens dit dienstverband doorloopt de werknemer een loopbaanprogramma bij ons die de arbeidsmarktwaarde vergroot en waardoor hij of zij zelfverzekerd een nieuwe stap gaat zetten naar betekenisvol, nieuw werk. Onder andere door gesprekken te voeren in het netwerk van RegioEffect en zijn of haar eigen netwerk. Tevens is er de mogelijkheid om tijdelijke opdrachten te vervullen (in de vorm van een werkervaringsplaats en/of detachering) met als doel werkervaring op te doen en op zoek te gaan naar definitieve nieuwe werkplek. 

Een goed beloningssysteem voor alle partijen als er eerder werk wordt gevonden.

Wie en wat kunt u verwachten bij deze bijeenkomsten? In deze bijeenkomsten waren HR managers/adviseurs/voorzitters CvB vanuit PO, VO, MBO, HBO en Universiteit aanwezig. Interactieve sessies (wat houdt een Duurzaam InzetbaarheidsContract in, wanneer wel, wanneer niet, kansen/bedreigingen, succesfactoren, kosten etc.) Kortom, alles is hier belicht. Het delen van casuïstiek, zienswijzen, oplossingen, voorbeelden in deze sessies levert voor iedereen nuttige informatie op. 

Binnen PO is er nog geen sprake van eigen risicodragerschap. Voor PO dus nog ietwat 'ver van mijn bed show'. Per 1 augustus 2021 zou hier verandering in komen, deze datum is kortgeleden uitgesteld naar een nader te bepalen moment. Maar in de nabije toekomst gaat daar verandering in komen. 

Wees welkom! 

U kunt zich opgeven bij Ilse Bieleveldt, Accountadviseur Onderwijs 
(ilse@regioeffect.nl of 06-11722556)

Ilse Bieleveldt
269
18 February 2021
Share

Het laatste nieuws

In april hebben we diverse matches gemaakt en een aantal nieuwe professionals...
6 mei 2021

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent