Inloggen

"Mijn zelfvertrouwen is terug!"

Vandaag lichten we het verhaal van Herman Joosten toe. Herman (59) werd de afgelopen jaren in zijn functie als adviseur Bedrijfsvoering bij de gemeente Tiel steeds ongelukkiger. Hij kreeg meerdere opdrachten waar hij geen energie uithaalde. Ook speelde er bepaalde factoren mee waar hij onmogelijk zelf iets aan kon veranderen. Toen er een wissel in de directie optrad, besloot Herman RegioEffect in te schakelen. Hij stond op een kruispunt: óf van werkgever wisselen, óf zijn energie terugvinden en het gesprek aangaan met de gemeente.

Samen met RegioEffect heeft Herman stapje voor stapje zijn motivatie en zelfvertrouwen teruggewonnen. Hij voerde wel 25 netwerkgesprekken: ‘Hier werd ik overigens op een gegeven moment wel helemaal gek van’, lacht Herman. Door middel van deze gesprekken met collega’s in het veld bij andere gemeenten en organisaties, werd hij op het goede spoor gezet. Herman vertelt: ‘Ik heb bij de Workshop pitchen gezeten. In deze ruimte zag ik mensen die zichzelf uitstekend konden verkopen met zóveel kwaliteit. Toch was een groot deel, vanwege verschillende redenen, ongelukkig bij hun huidige werkgever. Ik vond het ongelooflijk dat in de huidige markt deze mensen zomaar de deur uit lieten lopen, terwijl ze nog heel veel te bieden hebben.’

‘Zeker in de huidige arbeidsmarkt zouden werkgevers zich moeten realiseren welke kwaliteit, kennis en ervaring ze met deze medewerkers al in huis hebben en dat het op eenzelfde niveau invullen van de vacatures die zullen ontstaan ná vertrek van die medewerkers erg lastig zal zijn’, zegt Herman. Door deze inzichten kreeg ik Herman zijn motivatie terug om bij de gemeente Tiel te blijven werken. Herman vertelt over een kaartspel waarmee hij samen met RegioEffect zijn interessegebied heeft gespecificeerd: ‘er lag een grote stapel kaarten op tafel met daarop allerlei vaardigheden en interesses geschreven. Ik moest de kaarten apart leggen waar ik mij in kon vinden. Uiteindelijk blijf je maar doorselecteren uit een steeds kleiner wordende stapel. Ik kwam er door middel van het spel, maar natuurlijk vooral door de gesprekken over het spel, achter dat ik mijn laatste werkjaren wil doorbrengen in het sociale domein. In dat domein ben ik groot geworden en heb ik 30 jaar aan ervaring opgebouwd.’

Herman kreeg mede door RegioEffect binnen een aantal weken zijn zelfvertrouwen en zijn overtuiging in eigen kunnen terug. Door het traject en de focus die daarmee terugkwam heeft Herman er voor gekozen om lopende opdrachten terug te geven en zich te richten op opdrachten die binnen zijn interessegebied vielen. De gemeente stond daar open voor en er is gezamenlijk gezocht om een invulling te geven aan de vraag van de gemeente én de wens van Herman.

‘Uiteindelijk doe je het zelf. Het is wel fijn als iemand je een spiegel kan voorhouden, omdat je in een situatie kan komen waarin je niet helemaal objectief meer bent. Dit kan soms confronterend zijn, omdat je beseft dat je zelf ook een rol hebt gespeeld in het probleem. Ik had bijvoorbeeld het gesprek moeten aangaan. Als ik er nu op terugkijk, ben ik blij dat ik weer mezelf ben. Ik weet ook dat ik een groot aandeel heb gehad in het verloop van mijn carrière, maar dat er ook machten spelen waarop je geen invloed hebt.’

Inmiddels heeft Herman de opdracht die hij wilde hebben, bij dezelfde gemeente Tiel. Hij vertelt: ‘ik heb aanbevelingen gedaan voor een probleem in het sociaal domein. Deze aanbevelingen mag ik nu zelf gaan doorvoeren, in een sturende rol. Daarbij werk ik nu ook met mensen die mij er de credits voor geven. Deze waardering voor mijn werk is erg belangrijk. Ik ben erg blij dat ik door RegioEffect de empowerment heb gekregen om deze route in mijn werkende leven te nemen.’

Mareen
941
25 June 2022
Share

Het laatste nieuws

In deze eerste herfstmaand van 2022 hebben we diverse matches gemaakt en een...
7 November 2022
 In deze septembermaand van 2022 hebben we weer mooie matches gemaakt en...
7 October 2022
In de zomermaanden juli & augustus 2022 hebben we diverse matches gemaakt...
9 September 2022

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent