Inloggen

Gevangen in je baan? Lees dan dit!

  • Waarom doe ik het werk dat ik doe?
  • Werk ik alleen nog voor geld en/of voor status?
  • Heb ik nog wel plezier in mijn werk?

Als werknemer stel je jezelf deze, of soortgelijke, vragen gemiddeld zo’n twee keer per jaar. Ongeacht het antwoord op die vragen duiken de meeste mensen toch weer gewoon in de routine van het dagelijkse werk. Want het is nu eenmaal gemakkelijk om voor het comfort van gebaande paden te kiezen.
 
Voor verandering is immers urgentie nodig. Die komt soms vanuit jezelf. Of juist van buitenaf. Vaak kijk je naar je omgeving: mijn werk is saai, mijn baas is veeleisend of de werkdruk is te hoog. Een burn-out en andere ellende kunnen het gevolg zijn. En mogelijk volgt dan het advies de loopbaan maar elders voort te zetten. Dat kan nu net de trigger zijn om definitief een andere stap te zetten. Je moet dan echter wel beseffen dat jij degene bent die de regie over je eigen leven in handen hebt!
 
Vooral voor – ontevreden – oudere werknemers is het soms een goede optie om bewust voor een lagere functie te kiezen. Maar velen willen dat niet binnen de eigen organisatie omdat daar teveel ‘verleden’ zit. Een nieuwe werkomgeving biedt dan een nieuwe start. Want als je eenmaal los bent van je oude werkgever, dan spelen zulke bezwaren vaak niet meer.
 
Werk je bij de overheid, in het onderwijs of in de zorg en herken je het bovenstaande? Dan is het zinvol om eens te gaan praten met een coach die je verder kan begeleiden op dit pad. Om samen met jou te kijken waar jouw toekomst ligt. Bij een nieuwe werkgever of misschien wel in een andere functie; als zelfstandige of misschien wel buiten je huidige sector. Door het te bespreken krijg je meer inzicht in wat je graag wil en in jouw mogelijkheden. 

Wij hebben inmiddels al veel mensen op deze manier aan een nieuwe uitdaging geholpen. Mensen die hun kennis en talent bij een nieuwe werkgever volop inzetten voor publieke en maatschappelijke doelen. En daar weer plezier in hebben.

Lees de ervaringen van deze mensen onder Testimonials op onze blog!
 

RegioEffect
1788
20 November 2019
Share

Het laatste nieuws

In deze vakantiemaand hebben we diverse matches gemaakt en twee nieuwe...
7 september 2021

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent