Inloggen

Hybride docentschap

Hybride docentschap iets voor jou?

Hybride docenten. Nooit van gehoord? Er zijn in Nederland ruim 50.000 hybride docenten die hun baan voor de klas combineren met een andere baan. Denk aan docenten die naast hun baan als docent ook ambtenaar, ondernemer, onderwijs innovator of leraar-opleider zijn.

Hybride docentschap biedt een andere kijk op leraren, een vernieuwende kijk, die breekt met het beeld van het leraarschap als fuik en oog heeft voor de brede mogelijkheden die het leraarschap te bieden heeft. Dit sluit mooi aan bij een aantal grote uitdagingen waar het onderwijs in Nederland de komende jaren voor staat. Allereerst de noodzaak om tot de wereldtop te blijven behoren als het gaat om de kwaliteit van onderwijs. Innovatie en vernieuwing zijn hiervoor onmisbaar. Ten tweede moeten er voldoende top docenten zijn die dit onderwijs in de praktijk brengen. Daarnaast verandert de manier waarop jonge professionals aankijken tegen werk en hun carrière: steeds minder mensen kiezen voor één baan voor het leven. Afwisseling, brede ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid worden steeds belangrijker.

Ben jij momenteel werkzaam buiten het onderwijs en lijkt het je leuk om je huidige baan te combineren met lesgeven. Dan wil je vast weten of hybride docent iets voor jou is. RegioEffect adviseert je graag bij deze stap. Neem contact op met Ilse Bieleveldt, ilse@regioeffect.nl of bel Ilse op 06-11722556.

 

Monique van Wagenberg
1008
26 March 2020
Share

Het laatste nieuws

In deze vakantiemaand hebben we diverse matches gemaakt en twee nieuwe...
7 september 2021

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent