Inloggen

APPA begeleiding voor voormalige bestuurders

Ben je wethouder, burgemeester, gedeputeerde, Tweede Kamerlid, minister of dagelijkse bestuurder van een waterschap? En zoek je nieuw werk, voor de tijd na jouw bestuurlijke functie? Dan is ons APPA-programma interessant voor jou.
 

Ons APPA-programma is voor voormalig bestuurders die aan de slag willen binnen de overheid, het onderwijs of zorg & welzijn. Tot op heden waren al onze begeleidingen succesvol. 
 

APPA staat voor ‘Algemene Pensioen- en uitkeringswet Politieke Ambtsdragers’.  
Als je als ex-bestuurder niet meteen in een nieuwe baan aan de slag kunt, krijg je op grond van de APPA wachtgeld. Hoe lang, hangt af van hoe lang je in functie bent geweest. Je hebt een sollicitatieplicht en je moet je laten bijstaan door een bureau dat jou kan helpen re-integreren, zoals RegioEffect.

Niet wachten
Het is verstandig niet te wachten met denken over je toekomst tot je jouw baan kwijt bent of tot vlak voor de volgende verkiezingen. Het bestaan van politieke bestuurders is immers onzeker.

 

Na verkiezingen komen ook veel ex-bestuurders tegelijk op de arbeidsmarkt. Daardoor is de concurrentie dan groot. Wie dan al meteen weet wat hij wil en kan, en hoe hij zich het beste kan presenteren, heeft daardoor een fikse voorspong. RegioEffect helpt je daarbij.
Met een no-nonsens-houding en zo nodig denkend buiten bestaande kaders helpen we jou je optimaal te presenteren.

Overtuigen
Nogal wat werkgevers hebben twijfels over de inpasbaarheid van een oud-politiek bestuurder. Doorgaans ten onrechte zijn ze bang dat bijvoorbeeld een wethouder te lang de baas is geweest. Daarom moet je heel overtuigend duidelijk kunnen maken dat je de knop naar een nieuwe rol goed kunt omzetten. 

 

Ook daarbij helpt RegioEffect jou. We creëren in ons warme netwerk ook de juiste ingangen en zijn sparingpartner op niveau. 
 

Je hebt een nieuwe werkgever en de samenleving veel te bieden. Je bent maatschappelijk geëngageerd, hebt een heel goede politieke antenne, kunt mensen verbinden, hebt lef en laat je niet gauw uit het veld slaan. Maar de kans is ook groot dat je zó oprecht vooral inhoudelijk geëngageerd bent, dat je dat alles nog niet meteen duidelijk kunt maken. Met hulp van RegioEffect gaat jou dat toch lukken.

Gewoon even contact opnemen

Lees over de ervaringen van een oud-bestuurder met ons het verhaal van voormalig bestuurder Ellen Mulder. 
 

We kunnen samen bekijken wat wij voor jou kunnen betekenen. Geheel vrijblijvend. Neem daarvoor contact op met onze directeur Monique van Wagenberg: telefoon 06 1361 1699. Of e-mail haar via monique@regioeffect.nl. 
Ook ons appa-filmpje kan interessant zijn! 

Gegevens Monique

92%
Geslaagde uitplaatsingen
250+
Organisaties waar we actief zijn
8.3
Onze klanten beoordelen ons met een

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent