Inloggen

Onze diensten

Onze diensten richten zich op medewerkers en organisaties in het (semi-)publieke domein, het onderwijs en zorg en welzijn. Onze focus is om de verschillende domeinen met elkaar te verbinden. Zodat medewerkers ook ervaring kunnen opdoen in een andere werkomgeving. Binnen deze domeinen werken wij vanuit drie pijlers: het Duurzaam Inzetbaarheidscontract, het verbinden van onder- en overcapaciteit en loopbaanbegeleiding.

Duurzaam Inzetbaarheidscontract

Wij richten ons op mobiliteit met ons Duurzaam Inzetbaarheidscontract als centrale dienst. Dit houdt in dat wij medewerkers van werk naar werk begeleiden door middel van contractovername. Hierbij kom je in dienst van RegioEffect met behoud van je huidige arbeidsvoorwaarden inclusief ABP-pensioen.

Lees meer

Verbinden van onder- en overcapaciteit

Wij vullen capaciteitsbehoeften in en voorzien in interim-oplossingen. Dit doen we bijvoorbeeld door collegiale doorlening of het inzetten van interim-medewerkers (zowel detachering als ZZP). Een leuke en leerzame ervaring voor beide partijen. Voor werkgevers de ideale kans om (tijdelijke) vacatures in laten invullen zonder direct iemand in dienst te nemen.

Lees meer

Loopbaanbegeleiding

Wij helpen kandidaten met loopbaanbegeleiding en we bieden jobsearch en arbeidsmarktbemiddeling. Deze begeleiding is vaak onderdeel van onze van-werk-naar-werk trajecten maar kan ook los worden aangeboden.

Lees meer

Bestuurders

Voor ex-bestuurders bieden we bestuurdersbegeleiding aan. Ons plaatsingspercentage hierin is 80%.

 

RegioEffect Academie

Alles wat wij doen is gericht op duurzame inzetbaarheid en employability van jou in je werkende leven. Hier hoort ook werkvermogen bij.

Lees meer

Van werk naar werk traject

Een “van werk naar werk” traject vindt plaats als gevolg van een nieuwe organisatieontwikkeling (meestal een krimp van de organisatie) of door een verslechterde werkverhouding. Bij een nieuwe organisatie ontwikkeling kan het zijn dat er voor de desbetreffende kandidaat geen plek is in de “nieuwe” organisatie.  De kandidaat in kwestie wilt/moet dan op zoek naar ander werk. Dit kan dus vanuit de kandidaat gebeuren op vrijwillige of gedwongen basis.

Lees meer

YoungEffect

Dit is jouw kans om bij te dragen aan actuele maatschappelijke vraagstukken. In twee jaar tijd ga je ervaring opdoen bij de overheid, in het onderwijs en bij zorg- en welzijnsorganisaties. We stomen je klaar voor een een mooie vervolg functie binnen overheid, onderwijs of zorg en welzijn.

Lees meer

RuimtelijkEffect

Voor de vijf werkgevers gemeente ‘s-Hertogenbosch, Maashorst, Meierijstad, Oss en Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) hebben wij het RuimtelijkEffect ontwikkeld. Dit wervingsprogramma is in het leven geroepen naar aanleiding van de huidige krapte op de arbeidsmarkt binnen het ruimtelijk domein. Werkgevers in het ruimtelijk domein kampen hierdoor met een tekort aan werknemers. RegioEffect is ingezet om deze krapte op te vullen en ziet ruimte voor kansen.

Lees meer

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent