Inloggen

Ons verhaal

Na veel interim-werk gedaan te hebben in het publiek domein, sloeg Monique van Wagenberg, oprichter en eigenaar van RegioEffect, in 2010 een andere weg in.

Vraag en aanbod

Zij had in al die jaren dat zij als interimmer werkte, gemerkt dat veel medewerkers binnen het publiek domein best een nieuwe loopbaanstap zouden willen zetten. En tegelijk zag zij dat er aan de werkgeverskant vaak een capaciteitsbehoefte was in de vorm van een project of een tijdelijke vacature. Maar beide kanten vonden elkaar niet omdat medewerkers de stap niet aandurfden óf omdat ze gewoonweg niet ‘in the picture’ waren. Tegelijk zag zij goedbedoelde initiatieven op mobiliteit stranden.

''Als persoon heb je meerdere talenten in huis. Wat je in het verleden deed, geeft nog niet aan wat je voor de toekomst kunt. Je kunt veel meer. De kunst is om dat te ontdekken.''

Denk in mogelijkheden

Het viel Monique op dat er te weinig werd gekeken naar waar iemand goed in is. Zij voelde aan dat het denken vanuit kracht en vanuit ‘wat kán iemand’, er juist voor zou zorgen dat iemand op een heel andere, positievere manier binnenkomt bij een potentiele (tijdelijke) werkgever.

Hieruit ontstond uiteindelijk het idee over collegiale doorlening. En niet alleen tussen partijen binnen het publiek domein, maar juist tussen verschillende branches. Zodat medewerkers echt een andere werkomgeving kunnen ervaren. Om die reden richt RegioEffect zich op zowel publiek domein als onderwijs en zorg en welzijn.

''Juist vanuit bestaande dienstverbanden veel meer de mogelijkheden opzoeken en kijken naar wat iemand kan.''

Flexibiliseren vanuit een bestaand dienstverband

Monique: “Onze missie is: geef mensen dynamiek in hun werkzame leven maar doe dat vanuit geborgenheid en zekerheid. Omdat dat voor veel mensen met een vast contract belangrijk is. In het publiek domein, binnen zorg en welzijn of het onderwijs ga je niet zomaar je contract aan de wilgen hangen voor een tijdelijk project bij een andere organisatie. En precies dát wilde ik doorbreken. Ik wilde dat er veel meer gedacht werd vanuit flexibilisering van arbeid. En dan niet flexibilisering in de vorm van payrolling of detachering. Maar juist vanuit bestaande dienstverbanden veel meer de mogelijkheden opzoeken en kijken naar wat iemand kan. Want dat maakt dit werk zo mooi: iemand vanuit zijn kwaliteiten verder brengen in zijn loopbaan!”

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent