Inloggen

Collegiale doorlening

Zou je best wel eens in een andere organisatie rond willen kijken zonder jouw baan op te geven? Om je blik te verruimen? Om nieuwe ervaringen op te doen? Of gewoon om wat meer afstand tot je huidige werk te krijgen? Dan kan collegiale doorlening heel interessant zijn voor jou!

Bij collegiale uitlening leent jouw huidige werkgever jou uit aan een collega, in jullie sector of juist in een ander domein. Jij gaat daar dan een mooie tijdelijke klus doen.

Je maakt er kennis met een andere werkomgeving, een andere manier van werken en nieuwe collega’s. Je kunt zo ook kijken of een andere functie of zelfs een ander werkveld bij jou past, zonder meteen je functie bij je huidige werkgever op te zeggen.
 

Werkgever
De voordelen voor de inlenende werkgever zijn evident. Een medewerker is ziek of met zwangerschapsverlof of het lukt jullie niet 1-2-3 om een vacature in te vullen. Of jullie hebben een tijdelijk piek in het werkaanbod. Inlenen is dan goedkoper dan het inhuren van een duurdere externe partij.
De uitlenende organisatie gunt haar medewerker de kans om op een veilige manier verder om zich heen te kijken. Mensen die dynamiek houden in hun werk blijven ook productief en goed inzetbaar en vallen ook niet snel uit. Ook dat is een voordeel van collegiale doorlening!

 

Inmiddels hebben al veel mensen via doorlening een nieuwe uitdaging gevonden. Heel vaak blijkt dat uiteindelijk tot een nieuwe baan te leiden, bij een andere werkgever of gewoon in de eigen organisatie.

Meer weten?
Heb je interesse in een tijdelijke opdracht bij een andere werkgever? Neem dan contact op met onze recruiter Mareen Medema: mareen@regioeffect.nl, telefoon 06 2811 5693. Of schrijf je meteen in in onze pool van professionals.

 

Zijn jullie als organisatie op zoek naar iemand die een dip in jullie arbeidscapaciteit kan invullen, eventueel via collegiale doorlening? Neem dan contact op met onze accountmanager Bram van Glabbeek: bram@regioeffect.nl, telefoon 06 5159 2700. Misschien vinden jullie al meteen een geschikte kandidaat in onze pool van professionals.

Neem contact op

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent