Inloggen

Collegiale doorlening - Binden en boeien met een nieuwe werkomgeving

Door mensen een nieuwe werkomgeving te bieden, gaat er vaak een wereld voor ze open. Ze maken kennis met een andere organisatie, met een andere manier van werken en met nieuwe collega’s. Vaak met positief effect. Want als mensen dynamiek houden in hun werk zijn ze productiever, beter inzetbaar en ze vallen minder snel uit.

Uitproberen zonder risico

Met het verbinden van onder- en overcapaciteit ga je als medewerker een tijdelijk project uitvoeren bij een andere organisatie. Meestal bij een organisatie in een ander domein dan je huidige werkgever. Op deze manier kun je kijken of een nieuw werkveld of een andere functie bij je past, zonder meteen je functie bij je huidige werkgever op te zeggen.

Op deze manier doe jij mooie nieuwe ervaringen op en is de organisatie met de capaciteitsvraag geholpen door jouw inzet. Mogelijk hebben zij via hun interne arbeidsmarkt geen geschikte kandidaten kunnen vinden voor hun vacature. En door collegiale doorlening voorkomen zij dat ze (duurdere) externe partijen moeten inhuren.

“Dit concept heeft zichzelf écht bewezen.”

Doorlening zorgt voor beweging

Onze ervaring is dat zodra mensen de (tijdelijke) stap buiten de deur zetten, het vrijwel altijd leidt tot beweging. Ofwel naar een nieuwe werkgever, ofwel in een andere functie bij hun huidige werkgever. Inmiddels hebben al veel mensen via een doorlening een nieuwe uitdaging gevonden.

Ben jij een kandidaat en heb je interesse in een tijdelijke opdracht bij een andere werkgever? Neem contact op met onze recruiter Mareen Medema voor meer informatie via mareen@regioeffect.nl of 0487-523211.

Meer weten?

Voor meer informatie en voorwaarden over het invullen van een capaciteitsbehoefte of interim-invulling neem je contact op met Monique van Wagenberg.

Lees meer

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent