Inloggen

Vacature niet in te vullen?

Vacature niet in te vullen?

Je hebt een vacature maar vindt niemand die binnen een of enkele weken ingewerkt kan zijn. Wat doe je dan? Voor werk dat toch echt gedaan moet worden, lijkt er dan maar één oplossing: iemand inhuren. En wachten op betere tijden. RegioEffect heeft inmiddels ook een tweede alternatief: talent zoeken.
Er zijn veel mensen die geen of onvoldoende ervaring voor jullie baan hebben en ook niet de goede vakopleiding, maar wel het talent en de persoonlijkheid! Het kan misschien enkele maanden duren voordat ze goed ingewerkt zijn, maar daarna kunnen het prima, productieve collega’s zijn. Het kan dan goedkoper zijn hen aan te nemen, dan voor onbepaalde tijd externen in te huren.
RegioEffect zoekt daarom op verzoek van de gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Maashorst, Meierijstad en Oss en de Omgevingsdienst Brabant Noord naar talent voor functies in het ruimtelijk domein. Dat heeft recent tot twee plaatsingen geleid.
 
De geplaatste nieuwe medewerkers hadden op LinkedIn of Instagram een vragenlijst ingevuld die hun belangstelling en competenties test. Na een gesprek met hen heeft RegioEffect van elk van hen een Skills Paspoort gemaakt, met zijn of haar voor het werk belangrijke kwaliteiten.
 
Een aantal van die paspoorten heeft de deelnemende werkgevers zo nieuwsgierig gemaakt, dat ze de mensen erachter voor een gesprek hebben uitgenodigd, wat dus tot twee plaatsingen heeft geleid.
 
“Geen verkeerd resultaat,” zegt RegioEffect adviseur Bram van Glabbeek, “maar we gaan dit instrument verder perfectioneren, waardoor we nog sneller nog meer voor werkgevers interessant talent kunnen ontdekken. Een mooie uitdaging!”

A Peters
317
9 June 2023
Share

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent