Inloggen

Wat verandert er in de arbeidsmarkt?

Veranderende arbeidsmarkt vraagt om aanpassing opleidingsbudgetten en ondersteuning in van werk naar werk programma's!

Er speelt zich een drama af op de arbeidsmarkt in de Coronacrisis. De werkzekerheid van veel medewerkers staat enorm onder druk en een grootschalig baanverlies dreigt, met alle problemen en kosten van dien voor de samenleving. Juist nu  is het belangrijk om loopbaanvaardig en daarmee wendbaar op de arbeidsmarkt te zijn. Werkgevers; investeer dus hierop!

De meeste banen verdwijnen naar verwachting in de zakelijke dienstverlening (uitzendbranche en reisbureaus), horeca, cultuur, sport & recreatie, sierteelt en luchtvaart. Ook andere sectoren moeten rekening houden met een groot verlies aan banen in 2020. Het gaat om de metaal en technologische industrie, detailhandel non-food, autohandel, personenvervoer over land en overige dienstverlening. De impact van de Coronacrisis op de werkgelegenheid verschilt per regio. Op  https://www.uwv.nl/overuwv/kennis-cijfers-en-onderzoek/arbeidsmarktinformatie/impact-coronacrisis-op-de-werkgelegenheid-verschilt-per-arbeidsmarktregio.aspx treft u de meest recente cijfers hierover aan. Interessant om te lezen!

Er zijn sectoren waarin de werkgelegenheid niet of nauwelijks afneemt door de coronacrisis, zoals het onderwijs, de ICT of de energiesector.

In de volgende sectoren wordt groei verwacht: zorg & welzijn, overheid en koeriersbranche. 

Goed om rekening mee te houden voor medewerkers die over willen of moeten stappen qua werk. Investeren op opleiding en van werk naar werk programma's is nodig.

 

Monique van Wagenberg
1381
12 May 2020
Share

Het laatste nieuws

In april hebben we diverse matches gemaakt en een aantal nieuwe professionals...
6 mei 2021

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent