Inloggen

Hoe vind je een topkandidaat?

Hoe vind je een topkandidaat?

Hoe vind je een nieuwe collega voor een functie op een (ook landelijk) nieuw vakgebied? Voor die vraag stond het Team Informatievoorziening Wegen (IVW) van de Provincie Gelderland dit voorjaar (2023). Het voor de hand liggend antwoord was: op de gangbare manier waarop je doorgaans succesvol nieuwe mensen werft. Daarom maakte het team een interessante personeelsadvertentie en plaatste het die op de site Werken in Gelderland en LinkedIn. Maar deze keer zonder succes.

-    Topkandidaat

Er kwam geen enkele reactie, geen sollicitant. Voor teamleider Patrick Strootman reden om de hulp van RegioEffect in te roepen. Een keuze waarop hij met tevredenheid terugkijkt. Hij ervoer RegioEffect als open en toegankelijk, en de contacten soepel en plezierig, en voelde zich ontzorgd. Maar het belangrijkst: hij kreeg drie goede sollicitanten, onder wie (in zijn woorden) een topkandidaat.

-    Wat is het geheim?  

Hoe kon dat? Hoe kreeg RegioEffect dat voor mekaar? Wat was het geheim? “Nou, een geheim is het niet” zegt RegioEffect-senior-recruiter Mareen Medema. “We zijn er zoals altijd vol tegenaan gegaan. We hebben binnen onze eigen pool met zo’n drieduizend professionals gezocht, ons warme netwerk benaderd en via diverse andere wegen gehunt. Maar wat bij deze werving vooral belangrijk was, was dat we heel scherp naar de naam van de functie en de tekst van de vacature hebben gekeken.” 
“Die moeten niet alleen inhoudelijk juist en helder zijn, maar ook de aandacht van geschikte kandidaten trekken en snel gevonden worden. Om daarvoor optimale teksten te maken, moet je heel goed van buitenaf naar de functie en de organisatie kijken. Dat kunnen wij heel goed. Voor een werkgever zelf is dat natuurlijk een stuk moeilijker.”

-    Regierol provincie 

De kans is groot dat ook jij, lezer van dit artikel, van de nieuwe Gelderse functie gaat profiteren. Zo maakt (als voorbeeld) vrijwel iedere autorijder gebruik van een navigatiesysteem dat ook actuele informatie over aanrijdingen en files gebruikt. Die gegevens komen uit allerlei bronnen, waar onder de wegbeheerders, waar onder de provincie.  
Binnen de provincie Gelderland werken binnen het team IVW ongeveer 25 mensen aan de digitale informatievoorziening over wegen, en de ontwikkelingen op dit gebied blijven doorgaan. Binnen de overheid hebben de provincies daarbij een regisserende rol gekregen. Daarom heeft de provincie Gelderland (ook voor Overijssel) de nieuwe functie Projectleider Digitaliseringsopgave Mobiliteit gecreëerd. 

“Een interessant werkveld,” zegt Mareen, “en een interessante functie, in een fijne organisatie om in te werken, maar dat is niet voldoende om daar vanzelf een topkandidaat voor te vinden. Toch is het weer gelukt, en daar zijn ook wij van RegioEffect erg blij om.” 
 

A Peters
0
31 October 2023
Share

Het laatste nieuws

30 April 2024
We hebben de afgelopen periode diverse matches gemaakt, vijf nieuwe...
18 April 2024

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent