Inloggen

Wil jij meer gedaan krijgen in minder tijd? ZO doe je dat…

Als je meer gedaan wilt krijgen in een kortere tijdsduur, is het van belang om zorgvuldig en efficiënt met je tijd om te gaan. De oplossing is hier om zorgvuldig te besluiten waar jij wel en niet “ja” op zegt. Want ja zeggen tegen te veel dingen en dus te veel dingen tegelijk doen, kost veel tijd. Dit kan er zelfs voor zorgen dat je niet eens alles gedaan krijgt. Dus wil jij je tijd goed managen en er zorgvuldig mee omgaan? Dan hebben wij van RegioEffect een aantal vragen voor je opgesteld. Stel deze vragen eerst aan jezelf voordat je "ja" zegt tegen extra werk. 

“In 95% van de gevallen zeg je nee, en slechts in 5% ja.” - Warren Buffet

De vragen die je jezelf hier moet stellen zijn:
1.    Word ik hier écht warm van?
Als je de extra taak écht leuk vindt en er écht blij van wordt, ga er dan voor. Doe je het eigenlijk meer voor iemand anders of heb je een onderbuikgevoel, overweeg dan om er toch nee op te zeggen. 
2.    Gaat dit me relatief gemakkelijk af? 
Iets kan je super leuk lijken, maar als het te veel moeite en tijd kost, kan het zonde van je tijd zijn. Er zijn genoeg andere mogelijkheden die nog voorbij zullen komen. Dus kost het te veel moeite? Overweeg dan om er van af te zien. 
3.    Sluit dit aan bij het behalen van mijn doel?
Dit is een essentiële afweging. Als jij bijvoorbeeld een promotie wilt, zorg er dan voor dat de extra werkzaamheid hier bij aansluit en dus hierbij zal helpen. 
4.    Zet dit me op de kaart bij de juiste mensen?
Als jij waarde wilt toevoegen in je organisatie, zorg er dan voor dat dit wordt opgemerkt bij de juiste mensen. Vraag jezelf dus eerst af, voordat je extra werk aanneemt, of de juiste mensen er ook daadwerkelijk bij betrokken zijn. 
5.    Haal je daadwerkelijk rendement uit je tijdsinvestering? 
Kost het je relatief veel tijd en brengt de extra taak je relatief weinig? Overweeg dan om er van af te zien. Kost de taak je wel wat, maar opent het een hoop nieuwe deuren voor je? Ga er dan voor!
6.    Wil ik dit écht doen? 
Geef antwoord op de bovenstaande vragen en vraag je zelf dan oprecht af: “Wil ik dit écht doen?”. Krijg je er een enthousiast gevoel van? Doe het! Krijg je er een onzeker gevoel van, zie er dan van af. 

Vaak raken mensen in een negatieve spiraal wanneer ze te veel werkzaamheden te doen hebben. Vaak is er dan "ja" gezegd op al deze taken om een ander blij te maken of omdat ze zogenaamd allemaal goed zijn. Maar als je steeds overal ja op zegt (en dus ook op de verkeerde dingen) zal dit je op de lange termijn niet helpen, en een ander dus ook niet. 
Maak dus een juiste afweging waar je wel en niet ja op zegt. Als je de bovenstaande vragen hierin toepast, komt dat zeker goed. 

van Wagenberg
1483
1 April 2021
Share

Het laatste nieuws

In oktober 2023 hebben we weer mooie matches gemaakt en een nieuwe...
9 November 2023
In deze septembermaand van 2023 hebben we weer mooie matches gemaakt en maar...
13 October 2023

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent