Inloggen

"Je hoeft het niet alleen te doen"

“Je moet het uiteindelijk zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen”

Weer een inspirerend verhaal! Sanne van Gijzel zat 22 jaar in het basisonderwijs en was wel toe aan een nieuwe uitdaging. Ze vond het niet oké naar haarzelf en naar haar werk toe dat ze in de ochtend vaak zuchtend van huis vertrok. Op een gegeven moment was de koek op en nam ze de lastige keuze om te stoppen. Dit vond ze een intense stap, maar ze wist dat ze die deur moest sluiten voordat er een nieuwe open zou kunnen gaan. RegioEffect heeft een aantal maanden gefungeerd als ondersteuning, maar wij hebben Sanne ook geholpen met praktische zaken zoals het schrijven van sollicitaties en het aanvragen van uitkeringen. Nu heeft Sanne haar werkgeluk weer helemaal hervonden en heeft ze een baan als docent Helpende zorg en welzijn aan het Summa College.

Sanne vertelt: ‘Hoe nu verder?’ “Dat vroeg ik me af nadat ik ontslag had genomen. Ik heb van Ilse (RegioEffect) loopbaanbegeleiding gekregen en met haar heb ik veel kunnen delen en sparren. Ze heeft mij vooral heel erg geholpen bij erg praktische dingen, maar ook op een stukje zelfkennis en -inzicht. Dus bijvoorbeeld op financieel gebied – maar we hebben ook samen gekeken naar mijn kwaliteiten, competenties en wie ik ben, wat ik kan en wat ik nu eigenlijk precies wil. Het is ontzettend fijn als je iemand naast je hebt die daarin mee wil denken en waar je vertrouwen in hebt.

Op een bepaald punt in het traject moest ik vacatures zoeken die mij enigszins aanspraken. De opdracht was om er daar drie van uit te kiezen en die te gaan benaderen. Dat soort dingen zijn, als je 22 jaar voor dezelfde baas hebt gewerkt, toch super spannend. Je moet jezelf weer helemaal opnieuw presenteren en in de markt zetten. Maar het enige antwoord voor de mensen die wellicht in dezelfde situatie zitten als ik een paar maanden geleden is: gewoon doen. Je komt uiteindelijk altijd wel ergens terecht waar je op je plaats zit, maar je moet daar wel geduld voor hebben. 

Ilse heeft mij met de brieven en sollicitaties die ik schreef erg goed ondersteund. Ik stuurde alles door naar haar en ik kon haar ook dag en nacht bellen als er iets was. Met elke vraag kon ik bij haar terecht. Ik ben iemand die snel op anderen afstapt, dus veel sollicitatiewerk heb ik gelukkig zelf kunnen doen. Ilse gaf me daarbij tips en legde met haar uitgebreide netwerk vaak het eerste contact. Je moet het uiteindelijk zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Het is fijn als je in het diepe springt en iemand je hand wil vasthouden. De keuze ligt altijd bij jezelf, maar als je die eenmaal hebt gemaakt is er genoeg hulp.”

Mareen Medema
2638
8 April 2022
Share

Het laatste nieuws

We hebben de afgelopen periode diverse matches gemaakt, vijf nieuwe...
18 April 2024
21 February 2024

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent