Inloggen

“Het heeft mij veel nieuwe inzichten opgeleverd”

Marilijn van der Sterren was clusterleider van zorglocatie Kemnade bij Pluryn toen zij de kans kreeg om via het netwerkprogramma van RegioEffect tijdelijk een opdracht tot uitvoering te brengen bij een woningcorporatie. Inmiddels is zij de manager van Kemnade bij Pluryn.

In 2018 kwam ik in contact met RegioEffect nadat mijn collega vanuit de directie me attendeerde op het netwerkprogramma. Via dit netwerkprogramma kun je elders een tijdelijke opdracht of project vervullen terwijl je in dienst blijft van je huidige werkgever. Hiermee leer je ketenpartners kennen, verwerf je nieuwe kennis en doe je ervaring op in een andere werkomgeving of branche. Daarnaast kun je de kennis en het netwerk dat je opdoet mee terugnemen naar je eigen organisatie. In eerste instantie dacht ik dat het bedoeld was om mij naar ander werk te begeleiden, omdat ik niet goed functioneerde. Het tegenovergestelde bleek het geval. Dit was júist bedoeld voor ambitieuze en talentvolle werknemers met een goede staat van dienst. Een unieke kans om me verder te ontwikkelen en om interessante, nieuwe werkervaring op te doen!

Monique van Wagenberg van RegioEffect had snel in de gaten wat ik precies wilde en heeft snel geschakeld. Hierdoor zat ik binnen korte tijd bij twee verschillende partijen aan tafel die me allebei een mooie opdracht boden. Ik heb uiteindelijk gekozen voor woningcorporatie Talis. Een heel andere organisatie dan ik gewend was dus ik moest echt uit mijn comfortzone. Maar dat wilde ik graag en daar kon ik juist veel van leren. Ik heb me in deze periode vooral bezig gehouden met strategische vraagstukken. Door het behalen van mijn Master Bedrijfskunde wilde ik graag nog meer de strategische kant op. Overstijgend denken en richting geven. 

Mijn opdracht zou zes maanden duren maar ik ben iets eerder gestopt omdat ik in de tussentijd was aangenomen als manager van Kemnade bij mijn eigen werkgever Pluryn. Mijn ervaring bij Talis heeft er mede voor gezorgd dat ik op deze functie heb gesolliciteerd. Ik weet nu beter wat ik wil en wat ik kan. En het feit dat ik er een half jaar uit geweest ben, is heel goed geweest. Zo kon ik nadenken over wat ik in de toekomst wilde. 

Als je ergens al zo lang zit weet je niet meer wat je valkuilen zijn. Bij Talis kreeg ik vraagstukken waar ik niet eerder mee te maken had, alles was nieuw voor me. Ik werd als het ware uit mijn comfortzone gehaald. Het project heeft me veel nieuwe inzichten opgeleverd. Deze inzichten neem ik mee in mijn nieuwe functie bij Pluryn. Voor mij was dit een waardevolle ervaring om mijn loopbaan verder vorm te geven. Iedereen die deze kans krijgt, zou ik het zeker aanraden!

RegioEffect
1437
12 November 2019
Share

Het laatste nieuws

In april hebben we diverse matches gemaakt en een aantal nieuwe professionals...
6 mei 2021

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent