Inloggen

“Door de loopbaangesprekken ben ik tot mijn kern teruggekeerd”

Jan Krol had de afgelopen jaren diverse directiefuncties bij Helicon. Na een loopbaantraject bij RegioEffect heeft hij ervoor gekozen om als zelfstandig ondernemer verder te gaan. 

Bijna 39 jaar heb ik gewerkt voor Helicon. Ik ben begonnen als docent lichamelijke oefening. In deeltijd omdat ik daarnaast mijn eigen tennisschool runde. Daarna ontwikkelde ik mezelf verder als leidinggevende en heb ik vele jaren leiding mogen geven binnen Helicon. Toen ik in mijn laatste functie als directeur bepaalde ontwikkelingen wilde doorvoeren kwam er een kink in de kabel.

Het College van Bestuur had namelijk een andere richting voor de school voor ogen. In goed overleg ben ik toen met nieuwe functie gestart die het College van Bestuur mij aanbood. Een directeursfunctie gericht op regionale samenwerking. In die tijd gebeurde er echter veel bij Helicon en door koerswijzigingen en bestuurswisselingen voelde ik dat het draagvlak voor mijn functie minder werd. Dit was het moment waarop ik ben gaan nadenken over hoe ik verder wilde in mijn carrière. 

Via een collega kwam ik in contact met RegioEffect. Samen met Monique van Wagenberg heb ik gekeken naar mijn wensen voor de toekomst. Onze gesprekken gingen voornamelijk over mijn eigen ontwikkeling. Het was fijn om met haar te spiegelen. Zij heeft mij erg geholpen door goed te luisteren en me over mezelf te laten nadenken. We hebben ook echt teruggepakt op mijn kernbehoeften en kwaliteiten. Deze lagen duidelijk op ondernemerschap en autonomie. Na een paar gesprekken was dan ook duidelijk dat een eigen onderneming starten goed paste bij mijn loopbaanwensen. Bovendien liggen er ook veel kansen in de markt. 

Vanuit mijn netwerk in de AgriFood sector heb ik inmiddels een aanvraag gekregen voor een project. Zo zie je dat mijn netwerk voor mij gewerkt heeft. Ik ben echt gedreven om vanuit mijn eigen passie nieuwe opdrachten aan te gaan. Dit hele traject heeft me namelijk geleerd dat wanneer je niet op dezelfde beleidslijnen acteert, je energie ook echt verdwijnt. Daarom ben ik blij met de ondersteuning vanuit RegioEffect om mijn waarde voor Helicon te bepalen. En om mij te laten inzien dat ik niet zomaar aan die waarde voorbij moest gaan. Zo heb ik deze periode ook met een goed gevoel kunnen afsluiten. Ik zie de toekomst positief tegemoet! 

RegioEffect
1656
10 December 2019
Share

Het laatste nieuws

In deze vakantiemaand hebben we diverse matches gemaakt en twee nieuwe...
7 september 2021

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent