Inloggen

Het gat tussen vacatures en werkvloeren en wat je als sollicitant daartegen kunt doen

Er vindt een bepaald proces plaats tussen “er moet iemand worden aangenomen” en de plaatsing van de daadwerkelijke vacature op de website. Des te groter het bedrijf, des te meer mensen betrokken raken bij dit vacatureproces. Des te meer mensen betrokken raken, des te groter het gat tussen de vacature en de werkvloer. 

Het ontstaan en groter worden van dit gat is slecht voor een vacature. Des te meer ruis er in de vacature zit, des te moeilijker het is om een goede match te maken. Bovendien is de vacature het vertrekpunt van een sollicitatiegesprek. Dat maakt het gat tussen de vacature en werkvloer alleen maar groter. Grote kans dat hierdoor sollicitant en werkgever niet op 1 lijn zitten en om elkaar heen gaan praten. 

Dit allemaal kun je als sollicitant gelukkig zelf oplossen. Dit kun je doen door simpelweg door te vragen op wat je nou exact zal gaan doen tijdens de functie. Stel jezelf als doel om er gewoonweg achter te komen wat het is dat je 8 uur lang, 40 uur in de week, zult gaan doen. 
Vraag aan de persoon tegenover je HOE je werkdagen er expliciet uit gaan zien en waar je de meeste tijd aan kwijt zal zijn. Vraag ook in wat voor een team je terechtkomt en wat jouw rol in dat team zal zijn. DAN pas weet je of een baan echt bij je past. 

Maak je sollicitatie dus concreet en tastbaar. Op deze manier zorg je ervoor dat het gat tussen de werkvloer en vacature kleiner wordt. Een vacature kan nog zo mooi geformuleerd zijn, maar de praktische uitwerking ervan op de werkvloer is wat bepalend is voor je werkplezier! 

Rick Piels
320
9 March 2021
Share

Het laatste nieuws

In april hebben we diverse matches gemaakt en een aantal nieuwe professionals...
6 mei 2021

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent