Inloggen

Nooit te oud om te solliciteren!

Nooit te oud om te solliciteren!

Je gaat richting 60 en werkt al meer dan twintig jaar in dezelfde organisatie. Zie dan maar eens een nieuwe baan te vinden in een andere organisatie. Maar Wouter Dekker lukte het! Met hulp van RegioEffect. Dit is zijn verhaal.

Wouter werkte al 22 jaar als medewerker documentaire informatievoorziening (DIV) bij de T.U. Eindhoven, toen hij nieuwgierig werd naar vacatures elders. De zoveelste reorganisatie was hem te veel geworden. Ook het Engels dat inmiddels in de Tu/E voertaal was geworden, droeg niet bij aan zijn werkgeluk.

- Je weet wat je hebt
Maar ja, je weet wat je hebt… Bovendien, wie zit nou op een niet meer zo heel jonge medewerker te wachten, die al zo lang in dezelfde organisatie werkt? “Van de andere kant, als ik het nu niet doe, lukt het nooit meer,” dacht hij. 
Daarom besprak hij zijn idee met de hrm-manager. Die vond dat ze Wouter een kans moesten geven. Ook Wouters chef was daartoe bereid. Dus schakelden ze RegioEffect in, wat een goede keuze bleek.

- Goed leren presenteren
Wouter kijkt vooral tevreden terug op hoe hij afgelopen maanden geleerd heeft zich goed te presenteren. “Zo is mijn cv veel beter geworden, met een persoonlijk profiel. Daarvoor moest ik eerst goed nadenken wat nu mijn grootste kwaliteiten zijn.” Voor een bescheiden mens als Wouter was dat niet zo heel gemakkelijk. 
Ook de netwerkgesprekken via RegioEffect met twee werkgevers scherpten zijn presentatie aan.
Daarnaast kreeg Wouter de namen van websites waar voor hem interessante vacatures stonden. Dat was allemaal veelbelovend. Toch begon hij na een aantal afwijzingen te twijfelen aan zijn kansen. Daar werd hij vooral weer overheen geholpen door mensen die hij tegenkwam op een pitchcursus. Afwijzingen horen er gewoon bij! Op die cursus leerde hij zich in twee minuten goed te presenteren. Ook daarvan zou hij baat hebben.

- Succes!
Toen kwam de dag die zijn leven zou veranderen, toen hij een interessante vacature bij de Veiligheidsregio Brabant-Noord zag. Hij was al aan de late kant, daarom belde hij. Uiteraard wist hij zich inmiddels prima te introduceren. Dezelfde week nog kon hij op gesprek komen. 1 april a.s. (geen grap) kan hij er aan de slag. 
Wouter, veel succes en werkplezier in jouw nieuwe baan!

A Peters
840
21 February 2023
Share

Het laatste nieuws

We hebben de afgelopen periode diverse matches gemaakt, vijf nieuwe...
18 April 2024
21 February 2024

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent