Inloggen

Maak je verhaal persoonlijk, dan val je ECHT op

Als beginner op de arbeidsmarkt, hoe val je dan ECHT op? Hoe onderscheid je jezelf van alle anderen? 

Dit doe je door je verhaal persoonlijk te maken. Schrijf je brief niet op een liefdeloze en fantasieloze manier. Onderscheid jezelf, geef je brief een personal touch. Focus niet te veel op niet het verkeerde zeggen, maar probeer het juiste te zeggen! 
Juist wanneer er veel mensen zijn met dezelfde papieren achtergrond als jij, is het noodzaak te laten zien wat je nog meer in huis hebt. Waarom wil je ergens werken? Wat is je drive? Waarom trekt het desbetreffende bedrijf jou zo aan? Wat doet dit met jou en wat typeert jou? Onderheid jezelf van de andere brieven, maak het persoonlijk en val op.

Hoe val je dan op? Specificeer je verhaal. Vertel niet alleen dat je anderen motiveert, maar vertel ook waarom en geef een voorbeeld waaruit dit blijkt. Des te specifieker des te beter. Vertel waarom je bij een bepaald bedrijf wilt werken en koppel dit aan een daadwerkelijk voorbeeld. Denk hierbij aan een specifiek nieuwsbericht, case of project. Vertel wat voor een effect dit op jou heeft. Maak het dus specifiek en persoonlijk. Onderscheid jezelf hiermee van de standaard verhalen. 

Het belangrijkste hier is dus om anders te zijn. Durf jezelf te zijn, jezelf te onderscheiden en op te vallen!

Rick Piels
475
12 February 2021
Share

Het laatste nieuws

In deze vakantiemaand hebben we diverse matches gemaakt en twee nieuwe...
7 september 2021

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent