Inloggen

Veel waardering voor Jelles werk in de zorg

Veel waardering voor Jelles werk in de zorg


Midden twintiger Jelle had al langer het gevoel niet op zijn plek te zitten bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Venray, maar hij is een volhouder, totdat het na enkele jaren niet meer lukte en hij vastliep. Zijn werkgever stelde hem toen voor de hulp van RegioEffect in te roepen, met een duurzaam inzetbaarheidscontract. Jelle stemde ermee in. 

Hij deed vervolgens bij RegioEffect diverse testen en besprak met zijn RegioEffect-coach Anna Sliepen wat de uitkomsten ervan voor hem betekenden. Hem werd toen duidelijk wat hem vooral motiveert en waar zijn kwaliteiten liggen. In Jelles eigen woorden: “Mij werd duidelijk wie ik echt ben als mens.” En dat bleek niet iemand die vooral achter een bureau zit, integendeel. 

-    ‘Diep in me verwachtte ik het’

Een zoektocht naar wat nou echt het werk is dat het best bij hem past, bracht duidelijkheid. Hij blijkt vooral geschikt om met mensen te helpen die hulp hard nodig hebben. Enkele meeloopdagen in de zorg versterkte die conclusie. 

Een heel grote verrassing was dat voor Jelle ook weer niet. “Diep in me verwachtte ik dat wel,” zegt hij, “maar ik heb me er nooit voor opengesteld. Ik dacht dat ik daar nooit zou kunnen werken omdat ik er niet de goede vooropleiding voor heb.” 

Maar Jelles RegioEffect coach zag mogelijkheden, en terecht. Jelle is 21 maart namelijk in een leer-werk-traject aan de slag gegaan bij Daelzicht. Daelzicht biedt hulp aan mensen met een beperking. Hij draait er mee in een woongroep voor gehandicapte ouderen en volgt een interne opleiding. Wat hem vooral heel goed doet, is de waardering die hij elke dag voelt. Dat ervaar je niet in elk soort werk.

-    ‘Er beter uitgekomen’

Terugkijkend op de hulp die hij van RegioEffect kreeg, waardeert Jelle vooral de openheid en het maatwerk. “Er werd echt gekeken naar welke aanpak het beste bij mij past. De gesprekken met mijn coach waren ook van een heel goed niveau. Ik kreeg steun bij wat ik allemaal moest doen, maar werd ook gemotiveerd en geactiveerd. Ze hebben er het uiterste uitgehaald.”

Had Jelle niet eerder bij RegioEffect terecht moeten komen? “Met de wetenschap van nu zeg ik ‘ja’. Toch ben ik blij dat het gelopen is zoals het gelopen is. Ik ben er als mens beter uitgekomen.” 
 

A Peters
0
24 April 2024
Share

Het laatste nieuws

 In de lentemaanden april en mei hebben we weer mooie matches gemaakt, 5...
11 June 2024
30 April 2024

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent