Inloggen

5 tips die je misschien nog wel meer brengen dan een nieuwe baan

Nu je vaker vanuit thuis werkt krijg je ineens nieuwe besefmomenten. Misschien zou je wel eens gezelligere collega’s willen hebben, of collega’s die je meer inspireren en motiveren. Of je wil een heel ander doel bereiken dan je met je huidige werk doet. Je wilt je verder ontwikkelen of meer uitdagen dan nu mogelijk is. 
Moet je in zo een situatie dan gelijk op zoek naar een nieuwe baan? Zeker niet! Het is één van de opties, maar zeker niet de enige. Wij van RegioEffect hebben 5 tips voor je die je meer kunnen brengen dan een nieuwe baan. 

1. Doe onderzoek op een bredere horizon. 
Kun je naast je baan een avondstudie gaan volgen om je behoefte aan nieuwe kennis te bevredigen? Of kun je met wat vrijwilligerswerk ook een ander doel dienen dan alleen je zakelijke doel? Zeer waarschijnlijk ontmoet je dan weer nieuwe mensen die je op een andere manier kunnen inspireren. Of ga consequent en consistent aan goede doelen doneren. 
Dus relateer niet al je behoeftes aan je werk. 

2. Onderzoek je mogelijkheden intern.
De beste mogelijkheid tot een nieuwe uitdaging ligt meestal bij je eigen werkgever, omdat je daar het meeste krediet hebt. Misschien zijn er cursussen beschikbaar? Of nieuwe projecten waar je aan mee kan werken om nieuwe ervaringen op te doen. Onderneem actie en trek nieuwe klussen naar je toe. Spreek uit wat je ambities zijn. Mensen die hun ambities en behoeftes uitspreken en najagen, krijgen meer voor elkaar. 
Je hoeft hierbij echt niet je huidige werk af te kraken, geef enkel je ontwikkelbehoefte aan. Wellicht dat er iets uitrolt. 

3. Heb een duidelijk beeld van je specifieke verlangens. 
Probeer er eerst achter te komen wat je nu vooral mist in je huidige werk. Dan kun je op basis daarvan de juiste keuzes maken. Dit voorkomt dat je in een nieuwe baan het werk zelf wel leuk vindt, maar nog steeds last hebt van die vertragende processen of oneerlijke verhoudingen. 

4. Laat je in verleiding brengen. 
Je hoeft nog niet direct een beslissing te nemen, maar zoek bepaalde ideeën eens grondig uit. Alleen dan kom je erachter of het echt iets voor je is. Bijvoorbeeld: bel eens een keer met een opleiding of ga een gesprek aan met een ervaringsdeskundige. 
Misschien word je wel overtuigd, misschien ook niet. Maar dan kan het zomaar zijn dat je je huidige baan weer 100% gaat waarderen. 

5. Overweeg een combinatie. 
Als je realistisch naar je volgende stap hebt gekeken en vindt dat het een te groot risico is, begin dan klein. Dit kan bijvoorbeeld door een dag minder te werken en die te spenderen aan je nieuwe bedrijfsconcept. Dan kun je rustig uitvogelen of het daadwerkelijk haalbaar is. 

Als je echt helemaal geen plezier meer hebt in je huidige baan, zal dat stukje vrijwilligerswerk of die ene cursus waarschijnlijk inderdaad niet de oplossing zijn. Maar hoe dan ook, onderneem actie. Nieuwe ervaringen opdoen en jezelf uitspreken kan de hele situatie veranderen. Misschien vind je niet gelijk wat je zocht, maar krijg je dan al wel een beter overzicht van wat belangrijk voor je is. 

van Wagenberg
95
26 March 2021
Share

Het laatste nieuws

In deze eerste Lentemaand hebben we diverse matches gemaakt. Lees ze hieronder!
6 april 2021

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent