Inloggen

“Wie de jeugd helpt, bouwt aan de toekomst”

“Wie de jeugd helpt, bouwt aan de toekomst”

“De mensen die voor het onderwijs hebben gekozen zijn ambitieus, willen bijdragen aan de ontwikkeling van jonge mensen. We moeten ervoor zorgen dat zij dat enthousiasme behouden. Dat is voor onze samenleving van het grootste belang, want wie de jeugd helpt, bouwt aan de toekomst!”   

Dat zegt Ilse Bieleveldt, bevlogen adviseur en accountmanager onderwijs van bureau RegioEffect. Ilse en haar collega’s helpen mensen in het onderwijs enthousiast en duurzaam inzetbaar te blijven. Daarvoor coachen en begeleiden ze hen. Centraal daarbij staat de hulpvraag van de docent/leerkracht of directeur.

“Ook veel docenten die hun werk met veel plezier doen, vragen zich na een aantal jaren af of ze hun hele leven in het onderwijs willen blijven,” vertelt ze. “Wij helpen hen die vraag te beantwoorden. Meestal is het antwoord ’ja’, maar zijn er toch wat dingen in hun werk die ze liever anders zien, en waar ze zelf iets aan kunnen doen. Bijvoorbeeld de moderne ICT beter in de vingers krijgen.”

In de coaching kunnen diverse onderwerpen aan de orde komen, zoals jouw veerkracht, jouw belangrijkste waarden in jouw werk, omgaan met werkdruk, de contacten met jouw collega’s en eigenaarschap van je werk: word je geleefd of regisseer je zelf?

RegioEffect heeft diverse testen die helpen jouw inzicht in jouwzelf te vergroten. Ook die worden erg gewaardeerd.

-    Ook de directie
Ook de directie van de onderwijsinstelling heeft alle belang bij medewerkers die het gevoel hebben goed op hun plek te zitten. Alleen díe kunnen kwaliteit leveren. Ilse: “Onderwijs wordt door leraren gemaakt! Bovendien zijn gelukkige docenten trouw aan hun onderwijsinstelling. Dat is inmiddels héél belangrijk geworden. Zo waren begin dit jaar alleen al in het basisonderwijs meer dan 9.700 werkplekken onbezet!”

In het voortgezet onderwijs is er vooral een tekort aan, achtereenvolgens: docenten wiskunde, Nederlands, Frans, Duits, natuurkunde, scheikunde en klassieke talen.

-    Vasthouden
Schooldirecties doen er van alles aan om goede mensen binnen te halen, maar goede vasthouden is volgens Ilse minstens zo belangrijk. De meeste scholen zien dat ook in. Steeds meer van hen doen daarom een beroep op RegioEffect. “Om een docent te coachen, maar we helpen mensen ook om zich te oriënteren op hun toekomst. En steeds populairder is wat wij de ‘loopbaan APK’ noemen.”
 

-    Klankbord
Centraal in de loopbaan-apk staat een bezinning op hoe je in je werk staat. Wat gaat goed en wil je  behouden? Waar wil je je nog in ontwikkelen? Welke talenten zou je meer willen inzetten? Hoe? “Regie pakken op je werk, dat is waar wij voor staan en gaan,” aldus Ilse.

“We zijn ook gewoon klankbord. Onderwijzend personeel  waardeert het erg wanneer hun werkgever hun zo’n klankbord aanbiedt. Het is een teken van betrokkenheid en waardering.” 

Wie in het onderwijs werkt en meer over klankborden, loopbaanontwikkeling , duurzame inzetbaarheid, oriëntatie of coaching wil weten, kan rechtstreeks met Ilse contact opnemen. Telefoon 06-11722556 of via e-mail: ilse@regioeffect.nl.

#regioeffect, #docenten, #coaching, #coaching docenten, #klankbord docenten    
 

A Peters
681
22 March 2023
Share

Het laatste nieuws

We hebben de afgelopen periode diverse matches gemaakt, vijf nieuwe...
18 April 2024

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent