Inloggen

"Pas als je écht loslaat gaan er nieuwe deuren open"

Wat een inspirerend verhaal van onze kandidaat Risa Homan. Risa werkte ruim 11 jaar als strategisch adviseur en afdelingshoofd sociaal domein bij haar voormalig werkgever. Via een Duurzaam Inzetbaarheidscontract is zij bij RegioEffect komen werken. Het is voor haar een weg richting het interim managementschap gebleken. Risa heeft gekozen voor interim opdrachten en werkt als interim manager bij de gemeente Hengelo en als organisatieadviseur bij gemeente Zwolle. Risa gaat vanaf maart 2022 verder als senior adviseur in loondienst bij een adviesbureau. 

 

Een carrièreswitch is aanstaande

“Na 11 jaar bij mijn voormalig werkgever was mijn energie een beetje op. Mijn manager destijds maakte kenbaar dat zij zelf positieve ervaringen had met RegioEffect. Zij heeft zelf één van hun trajecten doorlopen. Dat heeft mij aan het denken gezet en zo ben ik me gaan verdiepen in de mogelijkheden bij RegioEffect.”

 

Een sprong in het diepe

“Mijn veilige thuishaven is regio West-Friesland. Het onbekende is wat mij trok. Vandaar dat RegioEffect voor mij dé uitkomst was. Ze waren zowel meer in het oosten van het land actief als in diverse domeinen. Zo kon ik niet enkel bij de gemeente terecht, maar ook in het onderwijs en de zorg. Voor mij was dit één van de redenen om voor RegioEffect te kiezen. Tezamen met de positieve ervaringen van mijn voormalig manager voelde deze keuze voor mij het best aan. Geen veilige, maar wel de juiste keuze. Ik ben vanuit hier gestart met mijn loopbaanbegeleidingstraject waarin ik twee sporen ben gaan onderzoeken: een vast dienstverband en ondernemerschap.”

 

Netwerk is key

“Wat voor mij van grote meerwaarde is gebleken, is het netwerk waarover RegioEffect beschikt. Het netwerk van RegioEffect breidt je eigen netwerk uit. Zij zijn tijdens mijn traject op zoek gegaan naar gelijkgestemden; zij die al eerder voor dezelfde stappen gekozen hebben en dit openhartig met mij wilden delen. De gesprekken met Monique, Bram en hun netwerkpartners hebben mij een nieuwe weg in laten slaan. Zonder het gebruik van dit netwerk, had ik niet gekozen voor deze stap of was het in ieder geval moeilijker geweest. Daar ben ik RegioEffect dankbaar voor. Door het inzicht dat ik hierdoor verkregen heb, zou ik ook graag mijn hulp aan willen bieden aan anderen die op een soortgelijk kruispunt in hun werkzame leven staan. Ook zij die twijfelen over de keuze voor RegioEffect, vertel ik graag over mijn positieve ervaringen.”

 

Hulp bij ondernemerschap

“Wanneer je 11 jaar lang voor dezelfde werkgever hebt gewerkt en nooit zelfstandige bent geweest, is ondernemerschap een ver-van-je-bed-show. Monique heeft mij hierin ondersteund. Ze heeft mij inzicht gegeven in welke (rand)zaken er bij het ondernemen wel en ook juist niet komen kijken. Veel praktische zaken zijn besproken zodat ik duidelijk wist waar ik aan toe was voordat ik mijn keuze definitief had gemaakt. Monique, bedankt voor deze fijne ondersteuning.”

 

Risa heeft de emotionele knop omgezet en gooit het roer om. Zij is vanaf medio 2021 gestart met interim opdrachten bij de gemeente Hengelo en Zwolle. Vanaf maart 2022 gaat Risa verder als zelfstandige voor interim management opdrachten, organisatieadvies en  haar eigen coachingspraktijk. Wij wensen haar al het geluk en (werk)plezier in haar verdere loopbaan toe!

Mareen Medema
1062
31 December 2021
Share

Het laatste nieuws

In deze zomermaand juni hebben we diverse matches gemaakt en 1 nieuwe...
11 July 2022

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent