Inloggen

Hét recept voor werkgeluk!

Met deze vier pijlers vind je geluk in elke werkomgeving

Ben Tiggelaar schreef op NRC.nl een mooie column over werkgeluk waarin hij stelt dat mensen graag gelukkig willen zijn in hun werk. Of je nou werkt op de Zuidas of bij een middelgrote gemeente in Drenthe. Zijn goede nieuws: je kunt daar zelf iets aan doen.

Volgens de Universiteit van Berkeley staat het PERK-model centraal als het gaat om gelukkig zijn op je werk. PERK is de afkorting voor de vier pijlers onder ons werkgeluk: Purpose, Engagement, Resilience, Kindness (een hoger doel, betrokkenheid, veerkracht en vriendelijkheid). Tiggelaar legt het als volgt uit:

  1. Purpose draait erom dat jouw dagelijkse werkzaamheden passen bij jouw belangrijkste persoonlijke waarden. Je doet dingen waar je van houdt en in gelooft. 
  2. Engagement gaat over de emotionele betrokkenheid bij je werk. Volgens de Berkeley-docenten spelen drie elementen daarbij een hoofdrol. Allereerst: plezier. Bijvoorbeeld leuk contact met collega’s. Ten tweede: autonomie, de ruimte om zelf te beslissen over je agenda, je taken en je persoonlijke ontwikkeling. En als derde: de gelegenheid om werk te doen waar je in opgaat en niet telkens op de klok zit te kijken.
  3. Resilience focust op de vraag of je kunt dealen met tegenvallers. Kun je ervan leren en je aanpassen aan nieuwe omstandigheden? Dit is essentieel voor je werkgeluk, volgens de Berkeley-mensen. Maar hoe vergroot je je persoonlijke veerkracht? Mindfulness blijkt te helpen. Leren om minder af te dwalen en meer met je gedachten bij je huidige activiteiten te zijn.
  4. Kindness draait om vriendelijkheid tussen collega’s. Volgens Berkeley begint dat met ouderwetse beschaving. Respectvol met elkaar omgaan, spullen delen, goed luisteren naar elkaar of complimenten geven.

Aan de hand van dit lijstje kan iedereen wel iets verzinnen om z’n werkgeluk te vergroten. Tiggelaar stelt dat mensen met het PERK-model prima gelukkig kunnen zijn in heel verschillende werkomgevingen. Veel van de punten op het lijstje draaien namelijk niet om de organisatie of je functie, maar om dingen waar je zelf de baas over bent. Wie doelbewust zoekt naar de positieve kanten van zijn werk, wie zelf beslissingen neemt over zijn loopbaan, wie bovendien niet te veel piekert en aardig is voor anderen, kan misschien wel overal gelukkig worden. 

Werkgeluk bij RegioEffect?
Onze medewerkers blijken ook nog punten te hebben om aan te werken als het gaat om hun werkgeluk. Zo ziet senior adviseur Bram van Glabbeek concreet resultaat boeken als een afgeleide van de wijze waarop hij zijn werk doet. “Blijft resultaat wel eens wat langer op zich wachten, dan word ik een beetje "kriegel" en ben ik wat meer prikkelbaar. Daar beter mee leren omgaan zou mijn werkgeluk kunnen vergroten.”

Onze financiële en administratieve duizendpoot Anita wil voor meer werkgeluk graag meer loskomen van de zaken die op kantoor spelen. “Ik neem de drukte van het werk vaak mee naar huis. Ik zou dat graag meer loslaten als ik thuis ben.”

Voor onze directeur Monique van Wagenberg valt er vooral op het derde punt nog wat te verbeteren. “Ik zou graag werken aan mijn persoonlijke veerkracht om mijn werkgeluk te verhogen. Dat betekent voor mij dat ik me vooral moet focussen op datgene wat er echt toe doet. Ik denk dat het al helpt als ik minder ‘moet’. Dat zorgt voor meer ontspanning waardoor ik hopelijk ’s avonds ook meer energie heb. Dus misschien toch in de ochtend een lijstje maken om mijn werkzaamheden voor die dag af te kaderen. En hetzelfde doen voor de week en de maand.”

(Bron: Tiggelaar, B. (2019, 4 januari). De vier pijlers van werkgeluk.)  
 

RegioEffect
1371
12 September 2019
Share

Het laatste nieuws

In deze vakantiemaand hebben we diverse matches gemaakt en twee nieuwe...
7 september 2021

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent