Inloggen

"Het was super leerzaam"

Annemieke is sinds januari dit jaar in dienst bij RegioEffect en volgt het tweejarige YoungEffect-traineeship. Ze is afgelopen september afgestudeerd en via via kwam RegioEffect op haar pad. Ze werkt inmiddels twee dagen in de week voor de scholengemeenschap Yuverta en twee dagen voor de scholengemeenschap Biezonderwijs. Eens in de twee weken volgt ze een opleidingsdag van RegioEffect die gericht is op haar persoonlijke ontwikkeling.

Op de universiteit heeft Annemieke geen stage hoeven lopen en daardoor heeft ze het gevoel dat ze nog niet uitgeleerd is. Ze is in de richting van een traineeship gestuurd door de combinatie van blijven leren en werkervaring opdoen. Annemieke mocht op gesprek komen bij RegioEffect en werd hierdoor positief verrast. Ze vertelt dat het geen standaard sollicitatiegesprek was, maar dat er vooral werd geluisterd naar haar behoeften. RegioEffect was meteen geïnteresseerd in haar zoektocht en wensen en dacht daarin ook gelijk proactief mee. Haar persoonlijke ontwikkeling werd centraal gezet en dat sprak Annemieke erg aan. Ze accepteerde het aanbod!

Annemieke vertelt: “Ik ben in januari begonnen en in de periode daarvoor was RegioEffect al aan het zoeken naar een passende opdracht. Dit voelde erg prettig en daardoor kon ik in januari meteen beginnen bij Yuverta. Het doel van het traineeship is om mezelf te leren kennen en om te weten te komen waar mijn interesses liggen. RegioEffect heeft mij bijvoorbeeld geholpen met mijn netwerk in kaart te brengen. Super belangrijk, omdat je netwerk een grote rol speelt in onze samenleving. RegioEffect ging actief op zoek naar netwerkgesprekken. Mij werd gevraagd bij wat voor een soort organisatie ik het liefst zou willen werken. Als ik daar nog geen connecties had, gingen ze dat simpelweg voor mij regelen. In de beginperiode heb ik daardoor wel tien netwerkgesprekken uit die branche gevoerd. Het was echt super leerzaam om te horen waar die mensen mee bezig zijn en wat voor functies zij bekleden.”

Volgens Annemieke leren de trainees zichzelf door de ontwikkeldagen echt kennen. Er wordt de trainees middels deze dagen de ruimte geboden om bij te leren. Soms worden deze dagen online en soms fysiek gehouden. Annemieke legt uit: “Deze dagen kenmerken zich door een hele fijne en informele sfeer en een hoge mate van betrokkenheid. Iedereen is gefocust op persoonlijke ontwikkeling en je krijgt echt het gevoel dat je gehoord wordt. Op deze opleidingsdagen krijg je soms lastige en kritische vragen, maar dat is natuurlijk alleen maar goed. Het helpt je juist verder in je proces. De winst die ik met deze dagen behaal is een grote reden voor mij geweest om dit traineeship te volgen.”

Annemieke komt uit Rotterdam, maar merkt geen belemmeringen van de grote afstand naar Ewijk. Ze heeft elke vrijdag contact met haar loopbaancoach en regelmatig gesprekken met andere RegioEffect-medewerkers. Annemieke vertelt dat het ook de andere kant op werkt: als ze ergens mee zit of ze even hulp nodig heeft, kan ze altijd bij RegioEffect aan de bel trekken. “Ilse Bieleveldt is zelfs een keer bij Yuverta langs geweest om te zien hoe ik daar aan het werk was. Dat laat de hoge mate van betrokkenheid goed zien!”, zegt Annemieke.

Annemieke heeft het in het onderwijs goed naar haar zin, maar gebruikt het traineeship om volledig te ontdekken wat bij haar past. Daarom heeft ze aangegeven dat ze vanaf augustus bij een gemeente aan de slag wil. RegioEffect is nu hard bezig om voor haar een plek te regelen.

Heeft ze nog advies voor bijna- of net-afgestudeerden die nog aan het twijfelen zijn of een traineeship iets voor hen is? Annemieke vertelt: “Je weet altijd zelf het beste wat bij je past maar als je zoals als ik net bent afgestudeerd, kan de overgang van studeren naar werken best groot zijn. Een traineeship kan dan uitkomst bieden. Als je nog niet zoveel werkervaring hebt, is het heel fijn dat mensen je helpen bij het proces van het vinden van een baan. Ik vind het ook fijn dat je niet meteen vastzit aan één organisatie, maar dat je lekker kan rondkijken wat bij je past. In het geval van RegioEffect is het wel belangrijk dat je geïnteresseerd bent in de sectoren; Onderwijs, Publiek domein en Zorg & Welzijn. Volgens mij is er tegenwoordig een trend dat mensen meer werk willen doen met zingeving dan dat vroeger het geval was, maar dat moet natuurlijk wel bij je passen. RegioEffect is een grote aanrader wanneer je een traineeship wil volgen waarbij je maatschappelijke impact kunt maken.”

Mareen Medema
2818
21 June 2022
Share

Het laatste nieuws

We hebben de afgelopen periode diverse matches gemaakt, vijf nieuwe...
18 April 2024

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent