Inloggen

Ton Boer: van ambtenaar naar succesvol zelfstandig ondernemer

Hoe doe je dat?

Ton Boer: van ambtenaar naar succesvol zelfstandig ondernemer

Je bent 35 jaar in loondienst, waarvan de laatste twintig jaar als ambtenaar. Kun je dan nog succesvol ondernemer worden? Strategisch adviseur en interimmanager Ton Boer lukte het. Zijn geheim. 

Een groot deel van Tons geheim zit in zijn talenten en in zijn meer dan drie decennia verder ontwikkelende kwaliteiten. De eerste vijftien jaar werkte hij als consultant op het gebied van energiebesparing, energiebeleid en omgevingsbeleid, de erop volgende jaren in de wereld van de Brabantse waterschappen, eerst als afdelingsmanager, daarna als interimmanager en de laatste acht jaar als strategisch bestuurs- en beleidsadviseur. 

-    Resultaatgericht mensen bij elkaar brengen

In al die functies moest hij verbinden, mensen en organisaties bij elkaar brengen, om samen resultaten te bereiken, wat, zoals we allemaal weten, vaak niet vanzelf gaat. Mooi en interessant werk, maar ook van het interessantste werk gaat uiteindelijk de uitdaging af. Zeker voor gepassioneerde mensen is dat moeilijk.

Mooi daarom dat Tons werkgever bereid was hem te helpen nieuwe uitdagingen te vinden en daarvoor de goede hulp in te schakelen. Na met meerdere bureaus gesproken te hebben koos Ton voor RegioEffect. 

“RegioEffect sprak me het meest aan,” vertelt hij. “Ik ben in het werk geen nieuwkomer meer en had daarom geen behoefte aan een lang, standaard-ontwikkeltraject. Ik wilde me natuurlijk wel door ontwikkelen, maar ook graag snel aan de slag. Bij RegioEffect kon dat. Zij stemmen hun aanpak op jouw persoon af, op waaraan jij vooral behoefte hebt, en dat sprak mij aan.”

-    Meteen een mooie klus

In hoeverre het toeval was, weet Ton niet, maar RegioEffect had meteen een mooie klus voor hem als strategisch adviseur water en coach bij de gemeente Molenlanden, voor een heel jaar, vanuit zijn dienstverband bij RegioEffect (duurzaam inzetbaarheidscontract).

-    Coach zelfstandig ondernemen

Ton had bij RegioEffect ook een coach gekregen die hem hielp zijn kwaliteiten als zelfstandig ondernemer verder te vergroten. Daarnaast kreeg hij onder meer hulp om zijn teksten op LinkedIn te verbeteren, zodat hij gemakkelijker door potentiële klanten gevonden zou worden. Ook dat had succes, want daardoor vond BIJ12 hem. 

-    Interessante nieuwe zelfstandige ondernemer

Een klus voor een jaar. BIJ12 is de uitvoeringsorganisatie van de vereniging van de provincies, het Interprovinciaal Overleg (IPO). Die zocht een adviseur landschapsecologie, monitoring natuur. Denk onder meer aan de verdroging. 

Water en natuur staan scherp in de maatschappelijke aandacht, en niet voor niets. Ton kent die onderwerpen als een van de besten. Ook daardoor is hij voor veel organisaties een interessante nieuwe zelfstandige ondernemer.

A Peters
0
8 March 2024
Share

Het laatste nieuws

We hebben de afgelopen periode diverse matches gemaakt, vijf nieuwe...
18 April 2024

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent