Inloggen

"Ze luisteren naar mijn wensenpakket"

Aniek is 33 jaar, heeft de Hogere Hotelschool afgerond en daarna voor een lange tijd gewerkt als hotelmanager bij Fletcher Hotels. Dit werk werd lastig te combineren nadat ze met haar man een gezin stichtte en ze samen inmiddels twee kinderen rond hebben lopen. Ze veranderde van branche en kon bij de gemeente Oss aan de slag. Helaas werd de afdeling waar Aniek werkte opgeheven en kon ze na ruim twee jaar op zoek naar een nieuwe uitdaging. De gemeente schakelde RegioEffect in om met haar te kijken naar een vervolgstap.

Aniek vond zelf tijdens dit traject een nieuwe functie waar ze snel aan de slag kon. Monique belde echter een paar dagen voordat Aniek in haar nieuwe functie zou treden met een andere, meer duurzame, kans bij één van hun opdrachtgevers. Volgens Ester (de loopbaanadviseur van Aniek) en Monique paste deze baan een stuk beter bij Anieks wensen en behoeften. Aniek vertelt: “Monique belde mij en zei dat ze dacht dat ik de perfecte persoon voor een bepaalde functie was. En toen dacht ik: dat ga ik doen. Tegen de andere werkgever heb ik gezegd dat ik toch voor een andere functie ging, die beter aansloot bij mijn persoonlijke wensen en omstandigheden. Het was een functie voor tien tot twaalf uur in de week als projectassistent en perfect voor mijn gezinssituatie. Hiermee zou ik genoeg tijd over hebben om voor de kinderen te zorgen, wat ik zo graag wilde.” Daarna ging het voor Aniek heel snel en kon ze die week erop al aan de slag. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en heeft ze het in haar huidige functie erg naar haar zin.

RegioEffect heeft Aniek in dit traject op meerdere vlakken kunnen helpen. Aniek legt uit: “Ester heeft samen met mij gekeken naar waar mijn sterktes liggen en waar ik interesse in heb. Op basis hiervan hebben we samen een persoonlijk profiel samengesteld. Daarnaast heeft RegioEffect mij geholpen met mijn zelfverzekerdheid. Ze vertelden mij dat ik mezelf niet te laag moest wegzetten en dat ik niet zomaar op alle baantjes ja moest zeggen. Ook prentten ze mij in dat ik ook met parttime-werken een goede baan kan krijgen. En dat je evenveel meetelt als iemand die fulltime werkt. Daarnaast heb ik samen met RegioEffect mijn LinkedIn doorgespit en omgeploegd. Die was namelijk erg verouderd en daar deed ik nooit meer iets mee. Het is toch belangrijk om die up-to-date te hebben, zeker als je jezelf in de markt probeert te zetten. Ook had ik nog een oud cv. Dat hebben we helemaal 2022-proof gemaakt.”

“Als het team van RegioEffect een potentiële leuke uitdaging voor mij vond, dan stuurden ze dit naar mij door. Daarna was het aan mij om te kiezen of ik wel of niet op gesprek wilde gaan. Wat ik hier erg fijn aan vond was dat RegioEffect niks aan mij heeft opgedrongen. Ze waren erg meedenkend en de keuze om te solliciteren lag echt bij mezelf. Ook luisterden ze goed naar mijn wensenpakket. Deze dynamiek en samenwerking heb ik als erg prettig ervaren.”

“In mijn huidige functie is RegioEffect nog altijd erg betrokken. Ondanks dat ik een contract heb voor zo’n tien uur per week, was ik in de eerste maanden al gauw zestien tot achttien uur aan het werk. Toen heb ik bij RegioEffect aan de bel getrokken, omdat het niet de bedoeling was dat ik al het werk zomaar zou oppakken. Dit heeft Monique met de gemeente gecommuniceerd en daardoor ben ik nu weer minder gaan werken. Mede hierdoor, voel ik mezelf echt gehoord en gesteund door RegioEffect. Als ik met iets zit, kan ik altijd bij hen terecht.”

Aniek heeft momenteel een tijdelijk contract tot augustus. Ze hoopt dat er voor haar daarna een vervolgtraject aan vastzit. “En zo niet, dan zit er bij RegioEffect vast nog wel iets in de bak voor mij!”

Mareen Medema
2601
12 May 2022
Share

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent