Inloggen

Frank en Pascale

Frank en Pascale kiezen voor hulp aan Oekraïense vluchtelingen

Zijn vijftigste verjaardag was voor Frank Rikken reden om eens na te denken over zijn betekenis voor de wereld. Hij was al heel veel jaren een succesvol zelfstandig marketing- en communicatiespecialist, maar hij wilde méér betekenen. 

Waar veel andere mensen daar heel lang over na blijven denken, pakte Frank de koe bij de hoorns. Hij vloog naar Cambodja en hielp daar als vrijwilliger jongeren bij de start van hun carrière. Terug in Nederland bleef hij in het sociaal domein, als manager corona bij de GGD Gelderland-Midden. 

-    “Ik heb misschien wat moois voor jou”

Toen de coronapandemie voorbij was en de corona-organisatie weer kon worden opgeheven, organiseerde de GGD in Papendal een loopbaanevent. Daar sprak RegioEffect accountmanager Bram van Glabbeek Frank aan. “Ik heb misschien wat moois voor jou,” zei hij. 
Het bleek om de vacature Coördinator Locatiemanagers opvang vluchtelingen Oekraïne in de gemeente Heusden te gaan. Volgens Frank ‘een schot in de roos’. Frank wilde graag (als zzp’er) in het sociaal domein blijven werken en de mensen van de gemeente Heusden wilden hem graag aannemen.

-    Een heel interessante vrouw

Bram en Frank bleven vervolgens contact houden. Op een van hun gesprekken wees Bram Frank op een heel interessante vrouw met wie Frank eens zou moeten praten: Pascale Horlings.

Pascale wilde iets anders na 25 jaar docent basisonderwijs te zijn geweest. In het onderwijs moet je altijd ‘aan’ staan, en dat was haar, mede door een coronabesmetting, steeds moeilijk gaan vallen. Haar werkgever had haar daarom op RegioEffect gewezen, waar ze in een duurzaam inzetbaarheidscontract kon komen. 

Met hulp van RegioEffect was ze zich heel bewust geworden van wat ze wil en wat ze kan, en hulp aan de opvang van Oekraïners behoort daar zeker toe. Dat wist ze met haar enthousiasme ook de mensen van Heusden duidelijk te maken. Daardoor zagen die het wel zitten als Pascale een van de drie locatiemanagers Opvang Oekraïners, die met zwangerschapsverlof zou gaan, tijdelijk zou vervangen. 

-    Onder de indruk

Ze kreeg er eerst een werkervaringsplaats en werd daarna vanuit RegioEffect in de gemeente gedetacheerd. In haar werk heeft het onderwijs aan de Oekraïense kinderen haar speciale aandacht. 

Zowel Frank als Pascale zijn onder de indruk van de overgave waarmee de mensen van de gemeente, het welzijnswerk en Vluchtelingenwerk Nederland hun werk doen, maar ook van de solidariteit van inwoners en ondernemers. Ook dat is inspirerend. Het heeft Frank nog sterker voor het sociaal domein doen kiezen.

-    “Wij gaan jou helpen”

Pascale kijkt met grote tevredenheid terug op de hulp die ze tot nu toe van RegioEffect heeft gekregen. “‘Jíj moet het doen, maar wij gaan jou helpen,’ zeggen ze. Nou dat doen ze. Ze hebben de juiste tools en denken flexibel mee. Ik voelde ook meteen een klik. Mijn gesprekken met hen, met name met Ilse Bieleveldt, heb ik als heel fijn ervaren.” Pascale ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.
 

A Peters
0
13 February 2024
Share

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent