Inloggen

RegioEffect vindt gouden combinatie

RegioEffect vindt gouden combinatie

Er waren nog vier maanden voordat de financieel-administratief medewerker van de Metropoolregio Eindhoven na meer dan dertig jaar met pensioen zou gaan. Ruim tijd genoeg om een goede opvolger te vinden, zou je denken. Maar het pakte anders uit. Zelfs een tijdelijke invulling van de functie leek in eerste instantie moeilijk.

In diezelfde periode voelde twintig kilometer verderop, op de obs De Springplank in Sint Oedenrode, leerkracht Ad Groenen zich niet op de goede plek. Na een lange carrière als ict-coördinator in het onderwijs was hij weer als leerkracht aan de slag gegaan, maar dat bleek toch geen goede keuze. Daarom zocht hij een nieuwe job, maar hoe vind je die als 59-jarige (letterlijk:) schoolverlater?

Cursus werkgelukkig

Het was RegioEffect dat Ad en de Metropoolregio bij elkaar bracht. Ad kende RegioEffect van de cursus Werkgelukkig die hij er met collega’s had gevolgd. Die was hun goed bevallen. 

De mensen van de Metropoolregio kenden RegioEffect al tien jaar. RegioEffect hielp hen om te beginnen hun vacaturetekst te verbeteren en adviseerde om de goede kanalen aan te boren. 

Het duurzaam inzetbaarheidscontract

Ad Groenen kwam in de pool van RegioEffect en zou een duurzaam inzetbaarheidstraject beginnen. RegioEffect zag echter al gauw dat Ad en de Metropoolregio wel eens een gouden combinatie zouden kunnen zijn. Het bracht ze daarom met elkaar in contact, en het klikte!

Voor Ad ging dat wel wat te snel. Hij wilde leren van het inzetbaarheidstraject, met vragen als Wat wil ik? Wat kan ik? en Wie ben ik? Dat wilde hij niet missen. De antwoorden op die vragen konden hem ook nog zekerder maken over de juistheid van zijn keuzes. Hij was daarom blij om van de Metropoolregio de tijd te krijgen om in het traject die en andere vragen te beantwoorden. 

Heel blij!

Inmiddels werkt Ad al enkele maanden bij de Metropoolregio, in dienst van en gedetacheerd vanuit RegioEffect. Hij voelt zich er helemaal op zijn plek. De schaal van de organisatie past bij hem. Het klikt met de collega’s. En het werk bevalt hem. Omgekeerd is Metropoolregio heel blij met hem. 1 oktober komt hij er dan ook in dienst. 

Markant detail: de Metropoolregio zocht in eerste instantie een schoolverlater, en die heeft ze ook gekregen, alleen met een wat andere leeftijd dan die van de meeste schoolverlaters.

A Peters
0
27 September 2023
Share

Het laatste nieuws

We hebben de afgelopen periode diverse matches gemaakt, vijf nieuwe...
18 April 2024

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent