RuimtelijkEffect
Een wervingsprogramma voor het ruimtelijk domein.
Voor de vijf werkgevers gemeente ‘s-Hertogenbosch, Maashorst, Meierijstad, Oss en Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) hebben wij het RuimtelijkEffect ontwikkeld. Dit wervingsprogramma is in het leven geroepen naar aanleiding van de huidige krapte op de arbeidsmarkt binnen het ruimtelijk domein. Werkgevers kampen hierdoor met een tekort aan werknemers. RegioEffect is ingezet om deze krapte op te vullen en ziet ruimte voor kansen!
Wat is het ruimtelijk domein?
In het ruimtelijk domein werk je aan het creëren, onderhouden, handhaven en beheren van de fysieke leefomgeving voor burgers en bedrijven. Ontwikkelingen als het klimaatakkoord, het woningtekort en de stikstof crisis zijn hot topic. Bovendien komt de Omgevingswet eraan! Met deze wet vereenvoudigt en verduidelijkt de overheid de versnipperde wetgeving voor ruimtelijke ontwikkeling. De openstaande vacatures binnen het ruimtelijk domein zijn onder andere Medewerker Vergunningverlening, Planjurist, Omgevingsadviseur en Medewerker Handhaving en Toezicht.

Wat is RuimtelijkEffect?
RuimtelijkEffect is specifiek voor zij-instromers, carrière switchers, niet-werkenden en afgestudeerden die aan de slag willen in het ruimtelijk domein. Hoewel deze doelgroepen misschien niet de vakinhoudelijke kennis hebben, bezitten zij intrinsieke motivatie en een berg aan werkervaring en talenten.
Er wordt namelijk geworven op persoonlijkheid van de kandidaat. Voor deze vacatures zijn de competenties, werk- en denkniveau en intrinsieke motivatie belangrijker dan het cv.
Kortom: sta je open voor een uitdaging en wil je een nieuw vakgebied leren kennen? Lees dan snel verder over wat we aanbieden in het programma.
1. Omgekeerd solliciteren
Een nieuwe manier van werving en selectie is het omgekeerd solliciteren. Het werkt als volgt:
- Je solliciteert bij RegioEffect;
- Je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek als er een match is qua competenties en motivatie;
- Aan de hand van dit gesprek wordt een MeScan gefaciliteerd om zo jouw kwaliteiten en talenten nog beter in kaart te brengen.
- Vervolgens presenteert RegioEffect de kandidaat aan de werkgever door middel van een Skillspaspoort: een overzicht waarin kwaliteiten, kennisniveau, intrinsieke motivatie en werk skills naar voren komen;
- De geïnteresseerde werkgever solliciteert vervolgens bij de kandidaat.
Tijdens de sollicitatie zal de werkgever zijn organisatie en aanbod pitchen aan de kandidaat. Dit aanbod bevat één of meerdere functies binnen de organisatie, de arbeidsvoorwaarden op hoofdlijnen en een vakinhoudelijke opleiding.
Wanneer de kandidaat overtuigd is en een JA! voelt, kiest de kandidaat vervolgens zijn toekomstige werkgever.
2. Werken en opleiden
De geworven kandidaat krijgt een contract bij de werkgever en kan aan de slag in zijn/haar nieuwe functie! Echter zal de werknemer nieuw zijn op de arbeidsmarkt en/of in het ruimtelijk domein. Daarvoor biedt de werkgever hem on the job begeleiding en vakinhoudelijke opleiding.
Daarnaast vindt er één keer per maand een trainingsdag plaats met andere instromers van het programma, gericht op persoonlijke ontwikkeling en het uitwisselen van kennis en ervaring. Iedere werknemer neemt zes maanden deel aan deze trainingen en sluit dit traject af met een terugkoppeling aan de werkgever. RegioEffect verzorgt deze dagen.
Door het werk te combineren met een vakinhoudelijke opleiding leert de werknemer de fijne kneepjes van het vak. Door training op persoonlijke ontwikkeling en kennisuitwisseling toe te voegen wordt gewerkt aan een duurzame match tussen werkgever en werknemer.
Interesse?
Neem dan contact op met Mareen Medema via onderstaande button of Carmen Sijbrands via hrm@regioeffect.nl / 06 21716014 of download de Flyer RuimtelijkEffect