Inloggen

Het succes van Paul Smulders en het duurzaam inzetbaarheidscontract

Het succes van Paul Smulders en het duurzaam inzetbaarheidscontract

Paul had geen idee wat hij kon verwachten toen hij met RegioEffect contact opnam. Zijn werkgever kende het bureau en zei er veel vertrouwen in te hebben. Nou, dat vindt Paul, nu hij RegioEffect kent, zonder meer terecht. “Ze hebben een supernetwerk en begeleiden mensen zoals je iemand moet begeleiden.”

Paul kreeg bij RegioEffect een duurzaam inzetbaarheidscontract, met alles wat daarbij hoort: testen, begeleiding, trainingen, tips en andere hulp bij het zoeken naar een baan. RegioEffect heeft hem daarmee, aldus Paul zelf, uit het dal getrokken. Een van de eerste dingen die hij leerde, was dat het verstandig was het verleden het verleden te laten, en vooral naar de toekomst te kijken.

Uit testen bleek dat hij het beste kon zoeken naar een dienstbare, mensen ondersteunende baan. Zo’n baan past het beste bij hem en geeft hem de meeste voldoening.

RegioEffect informeerde onder meer bij de Stichting Stroomm voor openbaar onderwijs in de regio Maas en Meierij, of zij iemand met de kwaliteiten van Paul konden gebruiken. Nou dat konden ze wel.

Het gevolg: Paul werd door RegioEffect tijdelijk in een proefplaatsing gedetacheerd in openbare basisschool De Piramide in Vught, als pedagogisch conciërge/huismeester. Het was een tijdelijke baan, in afwachting van een permanente invulling.

  • De beste zou het worden

Er was namelijk een sollicitatieprocedure op komst. Paul mocht daaraan wel meedoen, maar de beste kandidaat zou het worden. Maar… Paul wist inmiddels hoe hij zich moest presenteren. En ook bij het schrijven van de sollicitatiebrief kon hij op goede tips van de mensen van RegioEffect rekenen.

Tot Pauls grote blijdschap bleek hij de beste kandidaat! “Het is een mooie baan,” aldus Paul. “Elke dag is weer anders. En het ene moment ren je de benen onder je kont vandaan en daarna kun je weer even rustig zitten.”

En dat ondanks Pauls volwassen leeftijd van 59 jaar. Hij was al vaker met vreemde argumentaties ergens afgewezen en vermoedt dat dat wel eens met zijn leeftijd te maken zou kunnen hebben. Maar door de tijdelijke detachering bij OBS De Piramide vanuit RegioEffect kenden ze hem daar. Dat zou vooroordelen over leeftijd, als ze daar al waren, wel eens kunnen hebben weggenomen.

Paul, veel succes en werkgeluk!

A Peters
189
9 June 2023
Share

Het laatste nieuws

We hebben de afgelopen periode diverse matches gemaakt, vijf nieuwe...
18 April 2024
21 February 2024

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent