Inloggen

De nieuwe RegioEffect Management-mentor

Jonge managers en jonge professionals die dat willen worden, kunnen vanaf april dit jaar bij RegioEffect de hulp inroepen van een Management Mentor wanneer ze hun leidinggevende kwaliteiten verder willen ontwikkelen. De mentor is iemand met ruime leidinggevende ervaring op het werkveld van de jonge professional, binnen de sector zorg en welzijn, de publieke sector of het onderwijs. 

Meestal doen mensen in de loop der jaren werkervaring op, worden ze senior en worden ze, wanneer ze hun werk goed doen, gevraagd om leidinggevende te worden. Maar er zijn ook jongeren die dat al heel vroeg overkomt, omdat hun leidinggevenden hun managementtalent zien. Vooral voor hen is de managementmentor. Het is iemand die ook jong begonnen is met leiding geven, en bijvoorbeeld heeft ervaren hoe het is om als jongere aan oudere collega’s leiding te geven. 
Wat ‘jong’ is, is mede afhankelijk van de functie. Zo is een gemeentesecretaris van 35 jong.

Werkgever

Leidinggevenden hebben een grote invloed op het succesvol functioneren van de organisatie. Daarom is het, zeker op een krappe arbeidsmarkt zaak leidinggevend talent snel te herkennen. Een beperking daarbij is het beperkte aantal vlieguren als professional en leidinggevende van jong talent. Een ervaren mentor kan hem of haar helpen de fijne kneepjes van het vak leiding geven onder de knie te krijgen.

De slimste keuzes maken
De mentor deelt zijn/haar kennis en ervaring met de jongere en kan sparringpartner zijn. Doel is de jongere te helpen zijn/haar leidinggevende capaciteiten verder te ontwikkelen, maar ook om in diens loopbaan de slimste keuzes te maken.
De mentors zijn erg gemotiveerd om jongeren te helpen, mede ook om hun kennis en ervaring nog waardevoller te maken door ze aan de volgende generatie door te geven.
Het mentorschap duurt een jaar. Hoe vaak, hoe lang en op welke manier met elkaar contact te hebben (vis-a-vis, app, email, telefoon, teams) is aan de mentor en de young professional zelf.

 

Mentor worden?

Ben je een ervaren manager binnen het werkveld zorg, welzijn of onderwijs of de publieke sector? En ben je erg gemotiveerd om jongeren te helpen, door jouw kennis en ervaring aan de volgende generatie door te geven? En om hen te wijzen op de valkuilen waarvan jij uit ervaring weet dat ze die waarschijnlijk gaan tegenkomen? Dan kan het RegioEffect mentorschap interessant voor jou zijn. Interessant genoeg om meer van te weten te komen? 

Meer weten?
Meer weten wat de management-mentor voor jou of jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met onze accountmanager Bram van Glabbeek: bram@regioeffect.nl, telefoon 06 5159 2700.

Neem contact op

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent